s Concursul Şcolilor de magistratură din Europa – THEMIS, Ediţia a VII-a
19 Iunie 2012

Concursul Şcolilor de magistratură din Europa – THEMIS, Ediţia a VII-a

Institutul Naţional al Magistraturii găzduiește, în perioada 18 – 22 iunie 2012, un eveniment important în ceea ce priveşte formarea iniţială a viitorilor judecători şi procurori europeni – Competiţia internaţională THEMIS, Ediţia a VII-a. Evenimentul este organizat încă din 2006, în parteneriat cu Centrul de Studii Judiciare din Portugalia (CSJ), iar din 2010 a fost inclus în catalogul programelor de formare al EJTN.

În cursul acestei săptămâni, INM va găzdui cea de a doua dintre Semi-finalele Competiţiei – Semi-finala B, în cadrul căreia vor fi abordate domeniile Cooperare internaţională în materie civilă şi Interpretarea şi aplicarea art. 5 sau 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Pentru această etapă sunt înscrise în concurs 14 echipe participante, reprezentând 13 state.

Semi-finala A a fost găzduită de Germania, la Erfurt, în perioada 14 – 18 mai 2012 şi a vizat componentele Cooperare internaţională în materie penală şi Etică şi deontologie profesională. Marea Finală va avea loc în Franţa, în intervalul 29 octombrie – 2 noiembrie 2012.

În 2012, INM a fost reprezentat în Competiţie, astfel: în cadrul Semi-finalei A, de o echipă alcătuită din 3 auditori de justiţie, coordonată de un  formator (la categoria Cooperare internaţională în materie penală).  În cadrul Semi-finalei B va participa, de asemenea, o echipă formată din  3 auditori de justiţie români, coordonată de un formator al INM, în cadrul componentei Interpretarea şi aplicarea art.5 sau 6 din CEDO.

Acest proiect, care s-a bucurat încă de la prima ediţie de sprijinul Reţelei de la Lisabona din cadrul Consiliului Europei şi al Reţelei Europene de Formare Judiciară  (REFJ/EJTN), a demonstrat utilitatea formării viitorilor judecători şi procurori în anumite domenii care presupun aplicarea directă a normelor de drept internaţional, propunându-şi, totodată, favorizarea dezvoltării relaţiilor profesionale între participanţi, precum şi între aceştia şi formatori şi oferind posibilitatea dezbaterii lucrărilor prezentate în cadrul unui forum internaţional, în faţa unor jurii alcătuite din profesionişti în domeniile competiţiei.

(Sursa: INM)

Contor: 1263 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 19 iunie 2012 07:35

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner