Nr.10/2012 al Revistei de drept social-dreptul muncii și securității sociale, fondator av. Costel Gîlcă, editura Rosetti International, a fost publicat. Ultimul număr al acestui an conține articole interesante și jurisprudență relevantă pentru domeniul dreptului muncii și securității sociale.
Editorial
- Costel Gîlcă- Autonomia dreptului muncii.
Doctrină
- Costel Gîlcă-Hărțuirea morală la locul de muncă în practica Tribunalului Funcției Publice al Uniunii Europene.
- Anca Elena Burghelea-Hărțuirea morală și sexuală la locul de muncă - context național și european (I).
- Jean JACQMAIN- Egalitatea dintre lucrătorii de sex femeiesc și cei de sex bărbătesc. Alte discriminări în sensul «articolului 19 TFUE».
- Dragoș Călin-Lipsa unui conflict jurisprudențial în sine. Soluții divergente determinate de modul în care instanțele au apreciat circumstanțele fiecărei cauze - decizia de inadmisibilitate în cauza Stana Neghea și alții c. României.
- Adrian‑Gabriel Dinescu-Competența în Noul Cod de procedură civilă (partea I).
- Alexandra Dordea-Probele în dreptul muncii din perspectiva Noului Cod de procedură civilă. (II) Mijloacele de probă.
- Dragoș Călin-Lipsa unei divergențe „profunde și persistente” a practicii judiciare a instanțelor naționale - decizia de inadmisibilitate în cauza Constantin Lucian Tunaru c. României, Dragoș Călin.
Jurisprudență națională
- COMUNICAT din 10 decembrie 2012 (Înalta Curte de Casație și Justiție - Biroul de Informare și Relații Publice).
- Funcționar public. Răspundere disciplinară. Termen de prescripție (Înalta Curte de Casație și Justiție, secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1107 din 1 martie 2012).
- Traducător autorizat. Condiții pentru obținerea acestei calități (Înalta Curte de Casație și Justiție, secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 1265 din 8 martie 2012).
- Funcționar public. Anulare decizie de numire într‑o altă funcție publică, ca urmare a reoganizării instituției. Procedura prelabilă prevăzută de art. 7 din Legea nr. 554/2004 (Curtea de Apel Oradea, secția a II‑a civilă, de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 2775 din 21 iunie 2012).
Jurisprudență rezumată
- Ordonanță președințială. Condiții de admisibilitate. Distincție între litigiu de muncă și litigiu comercial (Curtea de Apel București, secția a VI‑a civilă, decizia nr. 1567 din 4 iulie 2012).
- Reîncadrarea pe temeiul Legii nr. 330/2010. Neincluderea unor sporuri (Curtea de Apel Alba Iulia, secția pentru conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 1367 din 2 aprilie 2012).
- Încetarea contractului individual de muncă. Lipsă acord (Curtea de Apel Alba Iulia, secția pentru conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia nr. 1366 din 2 aprilie 2012).
- Schimbarea unilaterală a locului muncii (Curtea de Apel Târgu‑Mureș, secția litigii de muncă, decizia nr.703 din 26 aprilie 2012).
Jurisprudență franceză
Comentarii