s Activități dependente și independente. Reconsiderarea unei activități ca activitate dependenta. Forme alternative de angajare
22 Ianuarie 2013

Activități dependente și independente. Reconsiderarea unei activități ca activitate dependenta. Forme alternative de angajare

Prin intermediul seminarului „Fiscalizarea muncii în anul 2013”, Clubul de Drept Social - Costel Gîlcă și lectorii săi își propun să aducă în discuție cele mai recente modificări în legislația fiscală și efectul pe care acestea îl au asupra pieței muncii.

Astfel, în cadrul temei „Activități dependente și independente. Reconsiderarea unei activități ca activitate dependenta. Forme alternative de angajare”, susținută de domnul Emilian Duca, printre aspectele abordate se numară convențiile civile și tratamentul lor fiscal. Vom încerca să răspundem la câteva întrebări: în ce situații se pot încheia convenții civile, care sunt elementele care definesc profesioniștii persoane fizice, cum putem reduce riscul reconsiderării contractelor încheiate cu persoane fizice independente.

Vor fi prezentate situații practice, cum sunt tratamentul fiscal al administratorilor (ne-executivi), contractelor de management, precum și contractele cu persoane fizice (non-salariați) pentru care se aplică reținerea la sursă. Vom face o recapitulare a aspectelor principale referitoare la impunerea drepturilor de autor (impozit pe venit și contribuții) dar și a procedurilor fiscale aplicabile în cazul acestora.

 

Emilian DucaEmilian Duca

Consultant FiscalTax & Business Solutions

Domnul Emilian Duca are aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private. Participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.

Este autor de lucrări și articole în domeniul fiscal, dintre care menționăm Codul fiscal comentat și adnotat (2006, 2009, 2010, 2011), Codul de procedură fiscală comentat și adnotat (2010, 2011, 2012).

Are pregătire universitară economică și juridică și deține un doctorat în economie (1998), este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România.

 

Programul complet al seminarului poate fi consultat pe pagina dedicata evenimentului:

Contor: 1605 afișări

Clubul de Drept Social, 22 ianuarie 2013 10:34

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner