s Seminarul "Fiscalizarea muncii în 2013"
6 Februarie 2013

Seminarul "Fiscalizarea muncii în 2013"

Marți, 5 februarie 2013, a avut loc seminarul „Fiscalizarea muncii în anul 2013”, organizat de Clubul de Drept Social - Costel Gîlcă în colaborare cu Tax & Business Solutions și Process Solutions.

Evenimentul a avut în vedere modificările importante apărute în legislația fiscală din ultima perioadă, propunându-și să evidențieze impactul acestora asupra diferitelor situații ivite în practică.

În cadrul seminarului a fost evidențiată tendința actuală de a încheia convenții civile în detrimentul contractelor de muncă, iar explicația rezidă în cuantumul mai redus al sumelor datorate cu titlu de contribuții sociale. Această practică a determinat reglementarea posibilității reconsiderării unei activități, conturată de cele patru criterii introduse în Codul fiscal în luna iulie 2010.

În urma dezbaterilor cu participanții, Emilian Duca, consultant fiscal la Tax & Business Solutions, a afirmat că „reconsiderarea unei activități după aceste criterii se poate aplica doar în cazul raporturilor dintre persoane fizice”.

George Niculescu, consultant fiscal la Tax & Business Solutions, pornind de la exemplul clasic de activitate dependentă, așa cum este ea reglementată de Codul muncii, a prezentat principalele reglementări în materia impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale, subliniind particularitățile impuse de Normele metodologice în aplicarea articolelor incidente din Codul fiscal. Totodată, a evidențiat particularitățile tratamentului fiscal aplicabil nerezidenților.

În partea finală a seminarului, Carmen Clucerescu, consultant fiscal la Process Solutions, a adus în discuție problematica beneficiilor salariale, în cazul cărora a reliefat importanța aprecierii avantajului pe care îl procură acestea salariaților, întrucat, dacă prin ipoteză se furnizează un avantaj personal angajatului, atunci respectivele beneficii vor fi supuse impozitării ca prime.

Seminarul a dorit conturarea unei imagini de ansamblu a mediului lucrativ așa cum este el reglementat în anul 2013 și s-a dovedit a fi un instrument util în înțelegerea și corecta punere în aplicare a noilor reglementări.

(Sursă: EuroAvocatura)

Contor: 1170 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 6 februarie 2013 18:04

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner