s
În contextul unei penurii de personal în anumite domenii, Germania a publicat luni o listă de tipuri de locuri de muncă accesibile muncitorilor din afara Uniunii Europene, deschizând calea unei imigrații selective. Este pentru prima oară când Germania publică o astfel de listă, redactată de Guvern împreună cu Agenția pentru Locuri de Muncă.
În anul 2012 rata somajului înregistrat a avut o evoluție descrescătoare față de anul 2011, iar rata șomajului la bărbați a fost în mod constant, pe toată perioada analizată, mai mare decât cea în rândul femeilor, la finele anului 2012 rata șomajului masculin fiind de 6,09%, iar cea feminină de 5,04%, conform concluziilor Bilanțului Ocupări în 2012 realizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Dezvoltatori est-europeni în domeniul ITC ar putea deveni un fel de noi "instalatori polonezi", scrie cotidianul britanic The Independent, prezentând câteva afaceri de acest tip ce au creat locuri de muncă în Marea Britanie, inclusiv a unui român, și subliniind că est-europenii nu vor fura locurile de muncă britanicilor.
Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie, Federatia Sindicala a Siderurgistilor METAROM, Federatia Nationala Sindicala SOLIDARITATEA-METAL si Federatia Generala a Sindicatelor FAMILIA organizează miercuri, 19 iunie, începând cu ora 10.00, în fața Guvernului o manifestatie de protest având ca motivație perspectiva pierderii locurilor de muncă ca urmare a majorării prețului la gaze si energie electrica.
Dacă v-ați pierdut interesul pentru meseria pentru care v-ați pregătit sau aceasta nu mai este căutată pe piața forței de muncă, puteți alege varianta reconversiei profesionale. Cea mai simplă variantă de reconversie profesională este aceea de a urma cursurile gratuite organizate de stat. Nu mai puțin de 2.200 șomeri au reușit să se angajeze în primele luni ale anului după ce au urmat un astfel de curs.
În evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 12.614 locuri de muncă, în perioada 23-29 mai 2013. Cele mai multe job-uri sunt disponibile în județele: Cluj- 2174, municipiul București- 894, Constanța- 754, Dolj- 674 și Iași- 624. La polul opus, sse află județele: Galați- 56, Ialomița- 56, Caraș-Severin- 43, Suceava-28, Mehedinți- 20 locuri de muncă.
În evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 11.171 locuri de muncă, în perioada 16 - 22 mai 2013. Cele mai multe job-uri sunt disponibile în județele: Cluj- 1890, municipiul București- 723, Constanța- 661, Dolj- 568, Iași- 553, Hunedoara- 480 și Timiș- 425. La polul opus, se află județele: Galați- 43, Mehedinți- 18, Suceava- 13 și Bacău-10 locuri de muncă.
Cele mai interesante și mai dorite companii în 2013 de către persoanele în căutarea unui loc de muncă sunt Oracle, Google, Microsoft, Continental, OMV Petrom, IBM, BCR, Orange, P&G sau Coca-Cola potrivit studiului „Cei mai doriți angajatori în 2013“ realizat de firma de consultanță în employer branding Catalyst Consulting. Românii își doresc să lucreze în aceste societății deoarece oferă pachete salariale mari, au reputație bună pe piață și le oferă acces la programe de instruire.
Datele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) arată că până la 16 aprilie au fost anunțate peste 19.000 de locuri de muncă disponibile în cadrul Bursei generale a locurilor de muncă care se va desfășura vineri, la nivel național. Peste 1.400 de job-uri sunt destinate absolvenților de studii superioare.
Absolvenți de Drept din SUA au întreprins o acțiune legală comună împotriva a douăzeci de universități de drept pentru a le fi creat false expectative de angajare în branșă cu date neactualizate, după cum transmite ziarul El Pais, citat de Agerpres.
În evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 8.507 locuri de muncă, în perioada 11-17 aprilie 2013, fiind în creștere față de săptămâna anterioară. Cele mai multe job-uri sunt în județele: Cluj- 1229, Municipiul București- 636, Iași- 552, Arad- 400 și Vâlcea- 348. La polul opus, se află județele: Galați- 38, Caraș-Severin- 25, Suceava-19, Mehedinți-14 și Bacău- 6 locuri de muncă.
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat rezultatele preliminarii privind organizarea Bursei generale a locurilor de muncă de la nivel național, care va avea loc pe 19 aprilie. Astfel, până în prezent și-au anunțat participarea peste 430 de agenți economici, care oferă 4297 de locuri de muncă, dintre care 322 pentru persoanele cu studii superioare.
Datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate marți, arată faptul că în 2012 numărul mediu anual al locurilor de muncă vacante a fost mai mic cu 1.300 față de anul precedent, ajungând la 24.800, iar rata medie s-a ridicat la 0,59%, mai redusă cu 0,05 puncte procentuale față de 2011.
Potrivit cifrelor finale publicate de INSEE, Institutul francez de statistică, 99.500 de locuri de muncă au fost desființate în sectorul comercial din Franța în 2012, acesta fiind cel mai dificil an după 2009, când aproape 263.000 de locuri de muncă au fost piedute.
Comparativ cu perioada anterioară, când la nivel național se înregistrau 7994 de locuri de muncă, în săptămâna 14-20 martie 2013, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt disponibile 8.712 locuri de muncă vacante.
Statul român finanțează anual de la buget aproximativ 62.000 de locuri la facultăți pentru primul an de studiu universitar, cele mai multe dintre acestea fiind în științe economice, științe juridice, administrație, studii europene și chiar jurnalism, dar ajunși pe piața muncii absolvenții acestor facultăți rar reușesc să își găsească un loc de muncă în domeniul în care s-au pregatit.
În contextul în care numărul locurilor de muncă în sectorul digital crește cu mai mult de 100 000 pe an, Președintele Comisiei, José Manuel Barroso, a lansat un apel întreprinderilor europene din sectorul digital, guvernelor și sectoarelor educației și formării să adere la Marea coaliție în favoarea locurilor de muncă în sectorul digital și să contribuie la ocuparea unui număr de până la 900 000 de locuri de muncă vacante care sunt preconizate să apară în Europa în domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) până în 2015.
În trimestrul al IV-lea din 2012, numărul locurilor de muncă vacante a fost în scădere cu 3.300 față de precedentele trei luni, ajungând la 23.200, dar comparativ cu aceeași perioadă din 2011 a fost mai mare cu 1.600 de posturi, potrivit datelor anunțate vineri de Institutul Național de Statistică (INS). În același timp, rata locurilor de muncă vacante a fost în trimestrul patru de 0,55%, în scădere cu 0,08 puncte procentuale față de trimestrul precedent, respectiv cu 0,02 puncte procentualepeste nivelul aceluiași trimestru al anului 2011.
În ultimii cinci ani, în perioada 2007-2012, au fost aprobate în total 262.929 de dosare de muncă sau de stabilire în Marea Britanie pentru români și bulgari, potrivit statisticilor publicate de Ministerul britanic de Interne săptămâna trecută.
Șefii de stat și de guvern au ajuns la un acord cu privire la bugetul multianual al UE pentru perioada 2014-2020, care oferă o bază pentru negocierile cu Parlamentul European. Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a declarat că, în ciuda faptului că plafoanele convenite sunt inferioare celor recomandate de Comisie, „acordul la care s-a ajuns poate fi totuși un catalizator important pentru creștere și locuri de muncă.”
Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă (AMOFM) București anunță organizarea, în perioada 4-5 martie 2012, a unei selecții pentru persoane calificate în domeniul hotelier – gastronomic pentru o companie din Germania. Aceasta oferă contracte de muncă pe perioadă determinată de șase luni, începând cu aprilie 2013, și salarii cuprinse între 1.720 (pentru ospătar) și 2.100 de euro brut (pentru bucătar) pe lună.
Nu trebuie să fii specialist în economie sau să ai studii politice aprofundate ca să observi că nu există nici o legătură între doctrinele partidelor politice și creșterea locurilor de muncă.
Datele anunțate de Institutul Naţional de Statistică de la Madrid anunță o nouă creștere alarmantă a ratei șomajului în rândul populației Spaniei, nivelul acesteia depășind 26 % la finele anului trecut. Acesta este cel mai ridicat nivel al șomajului din 1976, când Spania a trecut la democraţie.
Un raport al Comisiei Europene, intitulat „Situația socială și a ocupării forței de muncă în Europa în 2012” indică faptul că după cinci ani de criză economică, UE este din nou în recesiune, iar numărul persoanelor fără un loc de muncă se ridică la 26 de milioane. În prezent, aproximativ 1 persoană din 4 trăiește deja sub pragul sărăciei sau riscă să ajungă în această situație, motiv pentru care Europa trebuie să coordoneze eforturile de consolidare a creșterii economice și de creare de locuri de muncă, să-i ajute pe cei grav afectați de criză și să abordeze problema inegalităților sociale.
Un sondaj realizat recent de Harris Interactive pentru Everest College susține că aproape 73% dintre angajaţi sunt stresaţi de cel puţin un factor la locul de muncă, după cum transmite CNBC, citat de Mediafax. Între cele 11 criterii folosite de CareerCast pentru realizarea topului se află pericolul fizic, fie direct fie răspunderea pentru alte vieţi omeneşti, expunerea publică sau riscul şomajului.