s
Institutul de Cercetări „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și Publicațiile „Dreptul” ale Uniunii Juriștilor din România organizează pe 9 octombrie 2013, la București, Conferința Națională cu tema „Noul Cod civil român la doi ani de la intrarea în vigoare. Probleme teoretice și practice”. Conferința se desfășoară în Amfiteatrul „I.H.Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125).
Din majoritatea lucrărilor despre hărțuirea morală la locul de muncă rezultă fără dubii că salariatul este cel care este hărțuit fie de superiorul ierarhic, fie de alți colegi de la locul de muncă, și puțini ne putem imagina care ar fi situația în care presupusul hărțuitor devine cel cu adevărat hărțuit, tocmai prin încălcarea dreptului la viața privată al angajatorului.
Luni, 19 noiembrie 2012, Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) organizează Conferinţa cu tema: „Implicaţiile Noului Cod civil şi Noului Cod de procedură civilă asupra raporturilor dintre judecători şi avocaţi”.
Studiile de impact cu privire la noile coduri, publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, arată că în lipsa suplimentării şi ocupării efective a schemelor de personal, precum şi fără o finanţare suplimentară a sistemului juridic şi în absenţa unui plus de suport logistic, este imposibilă intrarea în vigoare a Noului Cod civil, Noului Cod de procedură civilă, Noului Cod penal şi Noului Cod de procedură penală. Numai pentru recrutarea magistraţilor şi grefierilor necesari în primul an de aplicare a noilor coduri e nevoie de o perioadă de minim trei ani!
Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat pe site-ul instituției lucrarea "Impactul Noului Cod Civil asupra contractului de asistenţă juridică" întocmită de domnul avocat dr. Gheorghe Florea, Preşedinte U.N.B.R.