1 Martie 2012

Cele mai frecvente 10 întrebări „capcană” la interviul de angajare

Obținerea unui interviu pentru angajare, în condițiile în care piața muncii nu dă semne vizibile de revenire și oportunitățile pentru șomerii de lungă durată sau pentru cei care doresc o schimbare sunt limitate, poate fi o mare șansă care trebuie tratată cu seriozitate. Candidații mai puțin pregătiți sau incompatibili cu funcția pentru care au aplicat pot fi ușor eliminați de către recrutori, pe baza răspunsurilor la anumite întrebări-cheie.

Publicația Forbes a realizat un top a celor mai frecvente 10 întrebări „capcană”, pe baza cărora recrutorii pot să facă o selecție rapidă a candidaților și să îi elimine pe cei mai puțin potriviți pentru posturile disponibile.

  • De ce nu lucrați de atât de mult timp și câți alți salariați au fost concediați împreună cu dumneavoastră?

Întrebarea are scopul de a identifica motivele încetării activității la ultimul de muncă-dacă un salariat a fost concediat din vina sa, fie au intervenit motive economice sau de altă natură

  • Dacă sunteti angajat, cum reușiți să va faceți timp pentru interviuri?

Întrebarea aduce în discuție onestitatea candidatului, intervievatorul dorind să afle dacă aplicantul este cu adevărat interesat de poziție și poate conta pe acesta pentru o perioadă mai lungă de timp sau este vorba doar de o schimbare temporară a job-ului.

  • Cum v-ați pregătit pentru acest interviu?

Intenția intervievatorului se îndreaptă tot către importanța pe care candidatul o dă poziției pe care a aplicat, dorind să afle cât de multe informații cu privire la companie și domeniul de activitate deține acesta.

  •  Cunoașteți vreo persoană care lucrează pentru noi?

În cazul unui răspuns pozitiv, recrutorul are tendința de a asocia caracteristicile și reputația persoanei respective cu meritele candidatului.

  • Unde ați dori cu adevărat să lucrați?

Este o modalitate de a afla dacă respectivul candidat este cu adevărat interesat de post sau aplică la orice job disponibil.

  • Ce lucruri vă deranjează la colegii de muncă și la șefi?

O întrebare menită să releveze anumite probleme pe care un candidat le-ar putea avea în lucrul cu alte persoane sau modul în care aceste probleme i-ar putea influența moralul și productivitatea.

  • Puteti descrie cum ati rezolvat o problemă de muncă sau la şcoală?

Aceasta este o întrebare curentă, iar scopul ei este de afla modul în care funcţionează mintea unui candidat.

  • Puteți da un exemplu de la locul de muncă sau de la școală în care ați greșit ?

Recrutorul urmărește să afle în ce măsura candidatul a învățat sa iși asume responsabilitatea, a învățat din greșeli și nu le-a mai repetat.

  • Cum se compară această poziție cu altele pentru care ați aplicat ?

Intenţia este de a aduna informatii cu privire la competiție sau de a înțelege ce lucruri ar motiva candidatul pentru a accepta postul respectiv.

  •  Dacă ați câștiga la loterie, ați mai continua să lucrați ?

Este o altă oportunitate de a descoperi motivația și etica muncii unui candidat.

(Sursa: Forbes)

Contor: 2001 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 1 martie 2012 08:39

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
Cititoare Fidela spunea,
10 martie 2012, 11:48

Dintre toate articolele pe aceasta tema, asta-i intr-adevar original.
Va citesc cu mare interes tot ce postati, sunt informatii extrem de pretioase. Multumesc

banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner