s CDEP a adoptat legea de punere în aplicare a noul Cod de procedură civilă. Acesta va intra în vigoare de la 1 septembrie.
10 Mai 2012

CDEP a adoptat legea de punere în aplicare a noul Cod de procedură civilă. Acesta va intra în vigoare de la 1 septembrie.

În ședința de plen din 8 mai, Camera Deputaților a adoptat cu 240 de voturi pentru și o abținere Proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă. Data de intrare în vigoare a noului Cod urmează să fie 1 septembrie 2012.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Justiție, prin noul Cod de procedură civilă se creează cadrul de valorificare pe calea justiţiei a noilor norme de drept material, recent intrate în vigoare, stabilindu-se organele, formele şi mijloacele procedurale necesare aplicării acestora.

În plus, Legea de punere în aplicare asigură compatibilizarea legislaţiei speciale actuale cu dispoziţiile noului Cod de procedură civilă, realizând inventarul normelor care vor fi abrogate la data intrării sale în vigoare şi propunând modificările necesare.

Comunicatul mai menționează faptul că succesul implementării noului Cod de procedură civilă este condiţionat de consecvenţa şi coerenţa demersurilor întreprinse în vederea pregătirii aplicării normelor de drept procedural. În ansamblul acestor demersuri adoptarea legii de punere în aplicare a noului Cod de procedură civilă reprezintă o etapă de importanţă şi complexitate deosebite.

(Sursa: Ministerul Justiției)

Contor: 1439 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 10 mai 2012 08:15

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner