s Tăierea salariilor cu 25 % pentru salariaţii din sistemul sanitar vasluian va fi judecată de CEDO
17 Mai 2012

Tăierea salariilor cu 25 % pentru salariaţii din sistemul sanitar vasluian va fi judecată de CEDO

Sindicatul "Sanitas" Vaslui a primit confirmarea de înregistrare a celor nouă acţiuni judecătoreşti intentate statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru diminuarea salarială cu 25 la sută aplicată celor 1.800 de angajaţi din sistemul sanitar vasluian, potrivit declarației liderului Sindicatului "Sanitas" Vaslui, Daniela Clătinici, citată de Mediafax.

„Noi am dat statul român în judecată încă din toamna anului trecut, însă abia acum ne-a venit confirmarea că plângerile noastre au fost acceptate şi înregistrate. În total, avem nouă dosare, reprezentând fiecare unitate sanitară în parte, în care sunt cuprinşi toţi cei 1.800 de salariaţi ce sunt reprezentaţi de sindicat la CEDO pe bază de procură notarială", a declarat liderul Sindicatului "Sanitas" Vaslui.

Salariaţii spitalelor din judeţul Vaslui solicită returnarea sumelor reţinute pe statele de plată de la 1 iulie 2010 şi până la data pronunţării instanţei, inclusiv cu aplicarea indicelui de inflaţie aferent întregii perioade. În total, este vorba despre aproximativ şapte milioane de euro. Acţiunea întreprinsă la forul judecătoresc european vine după ce Sindicatul "Sanitas" Vaslui a pierdut la Curtea de Apel Iaşi toate procesele intentate statului român.

(Sursa: Mediafax)

Contor: 1574 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 17 mai 2012 08:09

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner