s Critica hotărârii CEDO în cauza Constantin Abăluță și alții c. României
10 Iulie 2012

Critica hotărârii CEDO în cauza Constantin Abăluță și alții c. României

În nr. 6/2012 al Revistei de drept social-dreptul muncii și securității sociale, fondator av. Costel Gîlcă, editura Rosetti Educațional a fost publicat articolul „Critica hotărârii CEDO în cauza Constantin Abăluță și alții c. României”  al avocatului Costel Gîlcă.

Prin hotărârea pronunțată în cauza Constantin Abăluță și alții c. României, CEDO a respins ca inadmisibile plângerile a 306 pensionari militari referitoare la recalcularea pensiilor. Avocatul consideră, însă, că CEDO a realizat, prin această hotărâre, încă o eroare majoră, similară cu cea din cauza Sindicatul Păstorul cel bun vs. România când a statuat, contrar legii și organismelor abilitate în domeniu, că preoții ortodocși români au contracte individuale de muncă.

În această cauză, CEDO este, potrivit autorului, incapabilă să înțeleagă relația juridică specială pe care o au militarii, făcând o confuzie gravă între militari și celelalte categorii profesionale. Recalcularea pensiilor de serviciu ale militarilor, încalcă, de fapt, o serie de dispoziții ale Convenției Europene a Drepturilor Omului și a Protocoalelor, care sunt analizate pe larg în conținutul articolului:

  • Dreptul de proprietate
  • Speranța legitimă
  • Dreptul la un proces echitabil
  • Discriminare
  • Abuzuri de putere ale statului

Contor: 1913 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 10 iulie 2012 08:29

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner