s Dreptul muncii se aplică și în închisoare?
12 Februarie 2013

Dreptul muncii se aplică și în închisoare?

Închisoarea nu este tocmai spațiul tipic pentru aplicarea legislației muncii, dar o deținută franceză a cerut și obținut din partea Tribunalului Muncii aplicarea normelor din Codul muncii francez pentru o activitate salarială exercitată în închisoare, după cum transmite Le Figaro.

"O decizie revoluționară", a declarat Fabien Arakelian, avocatul lui Marilyn Moureau, o deținută dintr-o  închisoare din Versailles. Tânăra femeie, care are de ispășit o pedeapsă de opt ani, a obținut vinerea trecută, din partea Tribunalului Muncii, recunoașterea concedierii sale abuzive. În cazul de față, decizia este într-adevăr importantă, întrucât, până acum, legislația muncii nu se aplica în închisoare, subliniază publicația franceză.

Marilyn Moureau, care a lucrat timp de opt luni ca operator telefonic pentru societatea MKT Sociétal nu a semnat cu această companie un "contract de muncă", ci "un act de angajament." În mod similar, atunci când a fost demisă pentru apelurile telefonice realizate în scopuri personale, salariata a fost, de fapt, "retrogradată", mai degrabă decât "concediată".

Pentru un angajat în situației persoanei din cauză, nu există concedii plătite, nicio indemnizație pentru concediu medical sau vreo asigurare de șomaj. În plus, salariul minim acordat este semnificativ mai mic decât cel care este practicat în afara închisorii. Potrivit unui raport din octombrie 2010, deținuții care lucrau pentru MKT Sociétal erau remunerați cu sume cuprinse între 1.67 euro și 2.18 euro pe oră.

Decizia dată vineri de Tribunalului Muncii este una foarte importantă, având în vedere că, potrivit avocaților deținutei, este pentru prima dată când o societate care lucrează cu oameni din închisori este considerată angajator. Până în prezent, deținuții nu au avut legături juridice decât cu administrația închisorii.

În plus, a fost recunoscută și concedierea abuzivă a deținutei.Tribunalul Muncii a dispus, prin urmare, ca fostul angajator al reclamantei, Marilyn Moureau, să plătească mai multe mii de euro ca diferențe de salariu, indemnizații de concediu și daune-interese.

(Sursa: Le Figaro)

Contor: 1254 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 12 februarie 2013 08:44

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner