s Belgia depune plângere la CE împotriva Germaniei pentru condițiile de muncă ale imigranților români
21 Martie 2013

Belgia depune plângere la CE împotriva Germaniei pentru condițiile de muncă ale imigranților români

Doi ministri belgieni au anuntat ca vor depune o plangere la Comisia Europeană impotriva Germaniei din cauza conditiilor de munca precare si a salariilor extrem de mici cu care sunt platiti imigranti romani si bulgari care lucreaza in abatoare germane, relateaza cotidianul Le Soir, citat de Mediafax.

Decizia ministrul belgian al Economiei, Johan Vande Lanotte, si cel al Muncii, Monica De Coninck, se bazează pe o serie de marturii ale muncitorilor, sindicatelor si ministrilor regionali germani. "Vom scrie CE pentru a-i cere sa puna capat acestor practici. Nu cautam confruntarea cu alta tara, ci este vorba despre a denunta practici scandaloase", au anuntat Vande Lanotte si De Coninck.

Potrivit Le Soir, Germania respecta directivele europene, acceptand detasarea muncitorilor din Europa de Est, dar exista numeroase fraude ce au ca rezultat faptul ca mii de muncitori lucreaza in aceasta tara in conditii deplorabile, nu cu titlu provizoriu, asa cum prevede legea, ci in mod definitiv, prin intermediul unor societati fictive. De asemenea, in anumite sectoare, ca cel al carnii, dar si in horticultura, cultivarea legumelor si prelucrarea lemnului, in Germania nu exista salariu minim. "Atunci, totul este permis. Nu este incalcata legea, pentru ca nu exista una", denunta Vande Lanotte.

Ministrul Economiei din landul Saxonia Inferioara, Olaf Lies, spune ca este neputincios, adaugand ca "problema exista de patru ani, dar ia proportii enorme". In opinia sa, "daca problema devine europeana, presiunea va fi mai puternica, iar situatia poate evolua. A venit vremea. Menirea Europei sociale este sa reduca diferentele. Aici le adanceste".

(Sursa: Mediafax)

Contor: 1222 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 21 martie 2013 09:10

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner