14 Martie 2012

România negociază cu Italia încheierea unui protocol privind migrația forței de muncă

Ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Claudia Boghicevici, a declarat în cadrul întâlnirii din 12 martie cu Ambasadorul Italiei la București, E.S. domnul Mario Cospito, că printre planurile ministerului de a sprijini cetățenii români care lucrează în Italia se află și încheierea unui protocol de colaborare între cele două state privind migrația forței de muncă.

În prezent România și Italia se află în negocieri pentru semnarea înțelegerii, prin care „vom avea acces în timp real la informațiile privind situația celor peste un milion de români care lucrează în Italia, putând interveni în situațiile în care intervin probleme în relația cu angajatorul. De asemenea, putem ajuta pe aceia care doresc să plece în Italia la muncă, identificând domeniile unde există posturi disponibile. Nu în ultimul rând, dorim să accesăm, împreună cu autoritățile italiene, fonduri europene pentru a sprijini incluziunea socială a lucrătorilor români de acolo” a declarat Claudia Boghicevici.

Categoriile de persoane vizate cu precădere de Ministerul muncii pentru acordarea de sprijin în vederea calificării și creșterii gradului de ocupare sunt persoanele de etnie romă și femeile care lucrează în Italia ca menajere sau ca îngrijitoare pentru copii.

 (Sursa: Ministerul Muncii)

Contor: 1062 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 14 martie 2012 07:37

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner