15 Martie 2012

5 lucruri pe care nu trebuie să le spuneți în cadrul unui interviu de angajare

Majoritatea sfaturilor pe care le primiți sau le auziți cu privire la ceea ce ar trebui să aveți în vedere în cadrul unui interviu de angajare se concentrează pe aspecte precum: „îmbrăcați-vă corespunzător”, „opriți-vă telefonul”, „informați-vă cu privire la companie înainte de interviu” și așa mai departe. Totuși, trebuie să vă concentrați și asupra lucrurilor pe care le comunicați intervievatorului. Dacă ieri am vorbim despre modul în care limbajul nonverbal ne poate pune piedici, astăzi vă invităm să ne acordați câteva minute pentru a afla ce nu trebuie să spuneți la interviu.

  1. Nu vorbiți despre cât de grozav ar fi respectivul loc de muncă pentru dumneavoastră. Încercați să relevați modul în care experiența și abilitățile pe care le dețineți sunt potrivite pentru poziția pentru care concurați. Scopul intervievatorului este acela de a afla dacă sunteți interesat de postul respectiv și nu doar de a câștiga un salariu. În plus, el trebuie să se asigure că sunteți potrivit pentru job și pentru companie.
  2. Nu vorbiți urât despre postul anterior sau despre fostul dumneavoastră angajator. Aceasta este una dintre cele mai importante lecţii, deseori uitată de către persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Este important să puneți accentul pe faptul că ați plecat de la anteriorul loc de muncă nu pentru că nu v-a plăcut, ci pentru a face un nou pas în carieră, pentru a da curs unei oportunități mai bune. De asemenea, chiar dacă ați avut probleme cu fostul angajator, nu trebuie să le evidențiați. Altfel, intervievatorul vă va percepe ca fiind imatur, lipsit de profesionalism și de aptitudinile interpresonale necesare pentru noul post.  
  3. Nu porniți discuții pe teme politice, religioase sau alte astfel de aspecte sensibile. Aceste lucruri nu îl interesează pe intervievator și nu vă va pune întrebări legate de aceste aspecte. În schimb, un astfel de subiect vă poate poziționa în tabere opuse și nu reprezintă neapărat o discuție constructivă.
  4. Concentrați-vă asupra interviului și nu a altor lucruri pe care le aveți programate în ziua respectivă. Prioritatea numărul 1 trebuie să fie interviul. Nu aduceți în discuție faptul că sunteți așteptată de cineva sau aveți și alte planuri după. Nu este indicat să întrebați cât va dura întrevederea.
  5. Nu rataţi șansa de a pune întrebări. Trebuie să profitați de momentul în care vi se oferă această oportunitate, iar dacă nu profitați de ea nu veți fi considerat suficient de interesat de postul respectiv. Intervievatorul va vedea pur și simplu un om care dorește să câștige un salariu. Acest lucru vă face mai puțin competitiv decât o persoană care dorește promoveze cât mai repede de la poziția de manager de vânzări junior la cea de CEO, de exemplu, chiar dacă sunteți mai bine calificat.

 

(Sursa: CBSNews)

Contor: 1254 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 15 martie 2012 08:33

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner