s 1.672 cazuri de incompatibilitate și CNP-uri eronate în evidențele Casei Naționale de Pensii
11 Ianuarie 2012

1.672 cazuri de incompatibilitate și CNP-uri eronate în evidențele Casei Naționale de Pensii

În urma unor acțiuni de control realizate în perioada 14 noiembrie 2011 - 13 ianuarie 2012 la Casa Naţională de Pensii, Curtea de Conturi a depistat 1.672 de cazuri de incompatibilitate şi CNP-uri eronate (0.02% din numărul total de pensionari), instituţia explicând că acest lucru este cauzat de lipsa unui sistem informatic integrat între instituţiile subordonate Ministerului Muncii.

În ceea ce privește incompatibilitățile cumulării anumitor categorii de pensii cu venituri de natură profesională, datele parţiale arată că din 1.844 de unităţi controlate au fost descoperite doar 35 de persoane care continuau să cumuleze pensia cu alte venituri salariale.

Casa de Pensii a precizat că după dispunerea măsurilor legale au mai rămas doar şase cazuri nesoluţionate, pentru restul fiind stabilite debite aflate în curs de recuperare, iar numărul CNP-urilor eronate a scăzut, în decembrie 2011, la 0,01 la sută din numărul pensionarilor în plată.

Potrivit CNPP au existat situaţii de CNP-uri eronate din cauza faptului că, anterior anului 2001, evidenţa pensionarilor nu se realiza pe baza acestui mijloc de identificare a persoanelor. După 2001, preluarea în baza de date a sistemului s-a realizat cu mijloace proprii, în special pe baza datelor furnizate de pensionari prin intermediul factorilor poştali, conducând uneori la înregistrarea eronată a componentei numerice a CNP-ului.

(Sursa: Mediafax)

Contor: 1583 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 11 ianuarie 2012 09:11

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner