s Codul civil nu a reglementat niciodată contractul de muncă (II)
1 Februarie 2012

Codul civil nu a reglementat niciodată contractul de muncă (II)

În nr. 9/2011 a Revistei de Drept Social-dreptul muncii și securității sociale, fondator av. Costel Gîlcă, editura Rosetti Internațional a fost publicată partea a II-a a articolului „Codul civil nu a reglementat niciodată contractul de muncă (II)” a avocatului Costel Gîlcă.

Scopul articolului este acela de a demonstra ideea conform căreia contractului individual de muncă nu are ca sursă de inspirație Codul civil (variantă susținută în doctrină), ci își are originea în raporturile breslelor. În această a doua parte sunt aduse argumente suplimentare în susținerea ipotezei și se face o trecere în revistă a legislației prinvind reglementarea raporturilor de muncă în România.

Principalele concluzii care se desprind din acest demers sunt că forma incipientă a contractului individual de muncă o constituie „învoiala părţilor”, că niciodată Codul civil nu a reglementat contractul individual de muncă, sub forma contractului de locaţia muncii, ci doar a enumerat existenţa acestui contract, că dreptul muncii a fost o ramură de sine stătătoare a dreptului care nu s‑a depins din dreptul civil.

Contor: 1612 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 1 februarie 2012 22:36

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner