s Oportunitate de formare pentru judecători- „IP Training For National Judges”
9 Aprilie 2012

Oportunitate de formare pentru judecători- „IP Training For National Judges”

Institutul Naţional al Magistraturii a anunțat desfășurarea, în perioada 4-5 iunie 2012, a seminarului „IP Training For National Judges” care va fi organizat de către Academia Europeană de Brevete la Skopje (Republica Macedonia). Seminarul se adresează judecătorilor şi procurorilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instanţelor competente în materia brevetelor, respectiv cu competenţă în investigarea cauzelor în această materie.  

Participanții vor putea beneficia în cadrul acestui seminar de o introducere şi o privire de ansamblu asupra problematicii brevetelor în cadrul european (nivel de bază), deopotrivă din perspectiva aspectelor de drept substanţial şi procedurilor aplicabile litigiilor în această materie.

Înscrierea se poate face până la data de 24 aprilie 2012 pe adresa nadia.taran@inm-lex.ro, iar dosarul de participare trebuie să conțină:

  • Un CV actualizat
  • Un certificat de competență lingvistică
  • O scrisoare de intenţie

Selecția candidaților români va fi realizată de INM în funcţie de următoarele criterii:

  • relevanţa cursului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
  • cunoaşterea temeinică a limbii engleze, atestată prin documente oficiale depuse de candidat;
  • posibilitatea şi disponibilitatea magistratului de a disemina informaţiile la care a avut acces prin intermediul seminarului (de exemplu calitatea de formator INM la nivel centralizat ori descentralizat, întocmirea de note de studiu, publicarea de articole);
  • vor avea prioritate magistraţii care nu au participat în decursul ultimilor 2 ani la alte forme de pregătire internaţională (EJTN, ERA, EIPA), inclusiv în domeniul dreptului proprietăţii intelectuale.

Ulterior selecției realizate de INM, magistraţii selectaţi vor completa până la 29 aprilie 2012 un formular de înregistrare on-line, postat pe pagina web a Academiei, iar participarea propriu-zisă este condiţionată de confirmarea de participare transmisă via e-mail de către organizatori.

Cheltuielile aferente participării sunt suportate de organizatori (costurile aferente cazării vor fi achitate direct de organizatori la hotel, detalii legate de acesta urmând a fi furnizate ulterior iar cheltuielile de transport internaţional vor fi rambursate, în sistem decont ulterior, pe baza formularului completat de participanţi, însoţit de tichetul de îmbarcare). Formalităţile de rezervare a transportului internaţional, precum şi a celui până la hotel sunt în sarcina participanţilor.

(Sursa: INM)

Contor: 1326 afișări

SCPA Gîlcă & Vasiliu, 9 aprilie 2012 07:12

Calificativ

Comentarii

Comentarii
 
banner
banner

Abonare newsletter

Promoții

banner